WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: https://vs.hu
18.05.2018. naturism

Az erekció kezdetben természetes

New York-i nők félpucéran olvasnak a parkokban, Ausztráliában megdöntik a meztelen fürdőzés világrekordját, Magyarországon pedig csupaszon tartanak esküvőt és színházi előadást, de a munkahelyen egyelőre jobb eltitkolni, ha valaki nudizik. A hazai naturista közösségekben tegeződni kötelező, bámulni tilos, az újoncoknak pedig még véletlenül sem szabad a gyerekekkel játszani. A szexre pedig állítólag csak két napig gondolnak.

A magyar nudizmus hagyománya gyakorlatilag egyidős a magyar fürdőzés tradíciójával. Mátyás király Budán pezsgő fürdőkultúrát teremtett, és több korabeli feljegyzés szerint az emberek gyakorta meztelenül mártóztak meg egymás társaságában. Későbbi írásos emlékek pedig arról tanúskodnak, hogy az 1700-as évek végére se nem ment ki a divatból a közös pucér lubickolás hazánkban.

A történelem előrehaladtával mindig volt egy jó ok a látszólag minden szexuális töltet nélküli meztelenkedésre. A 18-19. századi Európában Rousseau társadalomkritikája, a romantikus természetkultusz és a higiénia fejlődése együttesen szolgáltattak indokot a nudizmusra, egy Arnold Rickli nevű osztrák pedig a nagyvárosok egészségkárosító hatása ellen „atmoszferikus kúrát” kínált pácienseinek, ami a természetben vett lég- és napfürdőket jelentette – természetesen anyaszült meztelenül.

A szocialista Magyarországon a természet szeretete és a társadalomból való kivonulás már csak másodlagos tényezők voltak a nudisták számára, sokkal jobban hatott rájuk az illegalitással járó izgalom és a csapatszellem.

Attila, a Magyar Naturisták Egyesületének tagja például így számol be a nyolcvanas évekről: „A naturizmusban a legfontosabb a szabadságérzet. De ez a szabadságérzet minden generáció számára egy kicsit máshol gyökerezik. Én a 80-as évek elején kezdtem a naturizmust, amikor a meztelen fürdőzés nem volt megengedett. A rendőrök állandóan zaklattak minket, mert illegális volt, amit csináltunk, úgyhogy részünkről a szabadság a rendszerellenességből, a lázadásból fakadt. És ebben a lázadásban az NDK-s turisták is sokat segítettek”.
Attila szerint a közös ellenség összetartó közösséggé kovácsolta a nudistákat, olyannyira, hogy ez a közösség létre is hozta a magyar naturisták első állandó fürdőzőhelyét a Budapesthez közeli Délegyházán.
„Kötetlenül lehettünk itt, jól éreztük magunkat, szerettük egymást, vigyáztunk egymás gyerekeire, akár tízezren is lent voltunk egyszerre a parton, a sátraink összeértek, egy zsebkendőnyi szabad terület nem volt” – idézi fel a magyar naturizmus hőskorát.
A naturizmus és nudizmus a mai magyar szóhasználatban gyakorlatilag ugyanazt jelenti. Az NDK-ban még különválasztották a két szó jelentését: míg a nudizmus egyszerűen a meztelen fürdőzést jelentette, addig a naturizmusnak a természet szeretete is része volt. Az angolszász nyelvterületen azonban mind a mai napig a nudizmust használják, mivel a naturizmusnak ott a meztelenséghez egyáltalán nincs köze.
A délegyházi naturista kemping a mai napig az egyik legnagyobb Közép-Európában. A nyolcvanas évek nudistái sem hagytak fel az elmúlt évtizedekben jó szokásukkal, és vagy a délegyházi Naturista Oázis Campingben bérelnek telket, ahova nyaranta leköltöznek, vagy pedig már más egyesületnek a tagjai. A délegyháziak közösségéből alakult például a Mindszent közelében lévő ányási kemping, a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) vagy a sziki naturisták közössége.

Harminc év alatt azért persze sok minden változott. Attila azt mondja, hogy a délegyháziak közössége fellazult egy kicsit, mert az idősebbek már nem sátraznak, hanem az állandó, száz négyzetméteres vízparti telkükön, valamelyest elszeparálva pihennek. „Nagyjából száznegyven bérlő van. A családtagokkal is számolva egy bérelt területen körülbelül négyen laknak, összesen tehát olyan hatszázan lehetünk. Ehhez jönnek még a kempingezők, és a napi vendégek, akik a strandon vannak”.

Azt mondja, kevesebb a fiatal is, de ez nem jelenti azt, hogy csak az idősek nudiznának. „A kempingben nem, de a strandon azért még most is vannak fiatalok. Elsősorban a harmincas korosztály jön ki a gyerekeikkel fürödni. Azt figyeltem meg, hogy olyan 15-17 évesen a naturistának nevelt gyerekek felhagynak ezzel a szemlélettel, hiszen a társadalom, az iskola más látásmódot diktál, de harminc körül mégis visszatérnek a naturizmushoz.”

Szerinte a mostani harmincas generációnak egy kicsit mást jelent a naturizmus, mint amit nekik jelentett korábban. „Ők már nem lázadnak a rendszer ellen, hangsúlyosabb viszont számukra a természet szeretete. Vannak olyanok is, akik nem is feltétlenül a meztelenség miatt jönnek hozzánk, hanem a természet érintetlensége, csendje miatt. Viszont elfogadják azt, hogy ha hozzánk jönnek, akkor le is kell vetkőzniük, és általában a meztelenséget is hamar megszeretik”.
Hogy jelenleg mennyi naturista lehet Magyarországon, arról megoszlanak a vélemények. A regisztrált tagokon kívül, akik valamilyen egyesülethez tartoznak, Attila szerint lehetnek még úgy 5-10 ezren. Az egyesületek ernyőszervezetének, a Naturisták Magyarországi Szövetségének (NAMASZ) elnöke, Sándor János szerint nagyjából százezren hódolhatnak itthon a naturizmusnak.

Kicsit ellentmondásos, de még meztelenül fürödni sem lehet alapszabályok nélkül. Kötelező például egymás között a tegezés, hiszen milyen hülyén is nézne ki pucéran magázni a másikat. Nagyon fontos továbbá, hogy mindig legyen az embernél törülköző. Csupasz fenékkel soha nem szabad leülni, mert az nem higiénikus. Fényképezni sem illik, de ha mégis előkapjuk a telefont, akkor természetesen a fotóalany beleegyezését kell kérni” – magyarázza Sándor János.

Mivel a naturizmus nem az erotikáról szól, így a szexnek sincs helye egy nudista strandon. Mint ahogy a bámulásnak sincs. „Nézni szabad, bámulni nem” – szól az alapszabály.
Kezdőként azonban még másra is kell figyelni. Nem tanácsos például egyedül érkezni a strandra, érdemes barátot, barátnőt magunkkal vinni, vagy ha valakit ismerünk a strandról, kempingből, akkor az ő társaságához csatlakozni. Egy magányos nőnek azonban még mindig jobb a belépője, mint egy szóló férfinak – állapítják meg a megkérdezett nudisták. Ennek az az oka, hogy a kempingekben olykor jó vadászterületet látnak a kukkolók és a pedofilok, ők pedig rendszerint férfiak.

„A szóló férfiaknál nem elég nem pedofilnak lenni, de még ennek a látszatát is kerülni kell. Ha valaki egyedül jön, még véletlenül se játsszon a gyerekekkel! Ez szabály. De pont azért, mert ennyire figyelünk mindenkire, mi szoktuk elkapni azokat, akik »textiles« helyen is zaklatnak gyerekeket. Tíz év alatt három olyan emberre figyeltünk fel, aki egyedül jött, és túl sokat volt a gyerekek közelében. A rendőrségen kiderült, hogy a telefonjuk teli volt gyerekekről készült fotókkal” – mondja Sándor János.

EGYSZERŰEN VÁGÓDJ HASRA


Alkalmasint kevesen vannak, akik minden gátlás nélkül le tudnánk magukról dobni a ruhát a legelső alkalommal, de a tapasztalatok szerint két nap alatt elmúlik a szégyenérzet, és ennyi idő elteltével már a szexuális képzettársítások is megszűnnek. Ez főként a fiúk esetében hasznos információ.

„Azt vettem észre, hogy attól függően kerül izgalomba valaki az első ilyen élményénél, hogy milyen a családi háttere. Ha valakinél otthon megszokott volt a meztelenkedés, akkor nem lesz probléma. Én viszont 17 évesen találkoztam Horvátországban először a naturizmussal, úgy, hogy korábban soha nem láttam a szüleimet meztelenül. Lementem egy nudista strandra, ami teli volt korombeli német és holland lányokkal. Hát két napig hason feküdtem...” – meséli Attila, aki szerint a kezdeti erekció természetes, és megvannak a praktikák a gyors elmulasztására. Azt mondja, ilyenkor el kell vonulni egy olyan részre, ahol kevesebben vannak, vagy azonnal be kell menni a vízbe. Ha már erre sincs idő, akkor marad a jól bevált hason fekvés.


HOT NAKATION

Az elmúlt években a nudizmusnak ismét újabb dimenziói nyíltak meg, és a kempingszékes, tábortüzes, sátrazós naturizmus – figyelve a legújabb trendeket a világban – már szinte konzervatív időtöltésnek számít.

Idén márciusban például megdöntötték a tömeges meztelen megmártózás világrekordját: az ausztrál Perthben 790 ember rohant csupaszon a tengerbe. A korábbi rekordot 744 fővel Új-Zélandon állították fel. Egy másik, hasonlóan szembetűnő tömeges rendezvény a World Naked Bike Ride, amely évről évre egyre több pucéran bicikliző embert mozgat meg világszerte. New Yorkban a félmeztelen olvasás mozgalma terjed: újabban a nők toplessben lapozgatják a ponyvaregényeket a Central Parkban. Ezek az események nem a természet szeretetére, hanem saját testünk elfogadására akarják felhívni a figyelmet, ami kétségkívül sokat lendít a nudizmus népszerűségén.


EGY KORÁBBI VILÁGREKORD
Az sem hatástalan, hogy egyre komolyabb marketing épül a nudizmusra, a közös meztelenkedés pedig a luxusszolgáltatások terén is megjelent. Amerikában már bevett fogalom a vacation (vakáció) és a naked (meztelen) szavak összevonásából született nakation, amellyel már a szállodaipar is operál. Nudista expókon kínálják az olyan luxushotelek szolgáltatásait, ahol a teniszpályákon, az úszómedencékben is egész nyugodtan pucérkodhatnak a vendégek. Ugyanígy szerveznek luxushajó-kirándulásokat is, nemcsak az USA-ban, hanem már Franciaországban, Görögországban, sőt Egyiptomban is lehet szervezetten ruha nélkül hajókázni. Az Egyesült Államoknak 440 millió dollárt hoz egy évben a nudizmusra épülő turizmus.

Ezen a téren Magyarország még igencsak le van maradva. „A külföldiek felől lenne igény nudisták számára épített hotelekre, de egyelőre hely és pénz sincs rá” – mondja Sándor János. Hozzáteszi azonban, hogy folyamatosan javul a hazai egyesületek marketingje és érdekképviselete (nem hiába van a NAMASZ-nak szóvivője), ennek köszönhetően pedig a külföldi naturista közösségekben is egyre népszerűbbé válnak a magyarországi plázsok. „A nyugat-európaiak például kifejezetten szeretik az itthoni meztelen túrákat, mert nálunk nem olyan szigorú az ellenőrzés. Nyugaton egy-egy túrához még rendőri kíséretet is biztosítani kell, szerencsére nálunk még nincs ilyen.”

A meztelen túrák mellett egyébként számos más program közül is lehet válogatni a hazai egyesületek szervezésében: művésztábor, majális, naturista szakácsok főzőversenye, sportnap és pucér hullócsillagnéző buli. Sőt, rendeztek már naturista színházi előadást és naturista esküvőt is.

A külföldiek közül elsősorban a hollandok és a németek jönnek Magyarországra, ami érthető: Attila szerint Hollandiában nagyjából kétmillió naturista van, Németországban pedig úgy hétmillió. „Nyugat-Európában a meztelenség sokkal jobban elfogadott, mint a mi kultúrkörünkben. Münchenben, ha egy parkban meztelenül napoznak emberek, azt a németek elfogadják. Mert már a gyerekeiket is úgy nevelik, hogy a meztelenség természetes dolog. Itthon viszont csak egy szűkebb réteg gondolja ezt így, sokan a gyereküknek sem mutatják meg magukat meztelenül. Ha a Városligetben valaki pucéran feküdne, abból botrány lenne. Én Budapesten véletlenül sem tenném meg, Münchenben viszont igen.”

A pucéron fürdést és szaunázást preferáló wellnessek hazai megjelenése által egyre nyitottabbak lesznek a magyarok is a meztelenségre. Az iskolában és a munkahelyeken azonban még mindig érdemesebb eltitkolni, ha valaki nudista. „A magyar társadalom jó része nem fogadja el a naturizmust, mert a szexualitást társítja hozzá, holott ez egyáltalán nem így van. Éppen ellenkezőleg: nagyon is családbarát közösségek vagyunk. De inkább nem áruljuk el a főnöknek, hogy naturisták vagyunk, mert nem akarunk céltáblák lenni.”

Source: https://vs.hu

Back to Magazine index

Sign in to post comments.