WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: https://femina.hu
28.02.2018. life

Ez történik a női testtel, amikor szerelmes: hihetetlen, milyen hatással van mindenre

Kutatások bizonyítják, hogy egyes hormonok csökkenek, míg mások emelkednek - ez pedig sok furcsaságot okoz.

Kétségtelen, hogy a szerelem az egyik legjobb érzés a világon: rózsaszínben látod miatta a világot, sokkal boldogabb vagy, és csak úgy egyszerűen minden ezerszer szebb.
De azt tudtad, hogy miért van ez? Hogy pontosan mi történik a testeddel, amikor szerelembe esel?


Átalakul a tested, ha szerelmes leszel

A kutatók sokat vizsgálták a jelenséget, és igazán érdekes dolgokra jöttek rá. A szerelmesek testében ugyanis megváltozik a hormonok aránya és mennyisége, ami miatt egy kicsit őrültebbek lesznek, másképp élik meg a dolgokat. Donatella Marazziti, a Pisai Egyetem pszichológusa például észrevette, hogy ilyenkor csökken a szervezet szerotoninszintje: ami erősíti a rögeszmés érzéseket, így például szintén ez a hormon felelős azért, ha egy ártalmatlan sms-t is képes vagy túlanalizálni vagy félreérteni.

De nemcsak ennek a hormonnak változik meg a szintje, hanem a dopaminnak és az oxitocinnak is, melyek felerősítik az érzéseket, az érzékeket, valamint a kötődést és a vágyat is, sőt, akár szédülést is okozhatnak. Ezért érzed azt, amikor szerelmes vagy, hogy legszívesebben mindig a partnereddel lennél, folyamatosan rá gondolsz, és alig várod, hogy találkozzatok. A friss szerelmes állandóan együtt akar lenni a párjával, és egyfajta függőség alakul ki nála, emiatt pedig rossz döntéseket is hozhat, sőt, el is üldözheti a férfit. Ez szintén a magas dopaminszintnek köszönhető: cél- és partnerorientált viselkedést okoz, ami miatt senki és semmi más nem számít egy ideig, csak a pasi. És ez még nem minden: Meghan Laslocky a Berkeley-i Egyetemen végzett kutatása során azt is bebizonyította, hogy amikor valaki megpillantja a szerelmét, hasonlóan reagál, mintha egy drogot próbált volna ki.


Szédülés és pillangók

Az adrenalin és a noradrenalin szint sem marad meg az átlagosnál, hanem jócskán megemelkedik, ami izzadással, felgyorsult szívveréssel jár, de néha még az is előfordulhat, hogy egy-egy szívdobbanásod is kimarad.

A pillangókat a gyomrodban pedig valójában a kortizol, a stresszhormon emelkedése váltja ki: összehúzza a vérereket a belekben, ami szokatlan, pillangók repkedéséhez hasonló érzéshez és hányingerhez is vezethet. Az izgatottságra persze az idegrendszered is reagál, aminek következtében, ha meglátod a szerelmedet, rögtön kitágulnak a pupilláid, de a stressz megnövekedett szintje erős fejfájást és migrént is okoz.Bár a kutatások eredménye olykor ijesztően hangzik, valójában ezek hozzátartoznak a szerelemhez ugyanúgy, mint a testre gyakorolt pozitív hatások. Egy idő után azonban minden visszaáll a normális szintre a testedben, és elmúlnak az apróbb, kellemetlen hatások.

Source: https://femina.hu

Back to Magazine index

Sign in to post comments.