WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: http://www.blikk.hu

Ezek a legtutibb tippek a nyárra! Mármint a visszatérő hüvelyfertőzés ellen (x)

Nemcsak nők, hanem a párjuk számára is rémálom, ha nyaralás közben hüvelygomba vagy más női „intim” nyavalya üti fel fejét a kapcsolatban.

Onnantól egy időre lőttek az önfeledt hancúrozásnak… Nem egyszer a teljes gyógyulás is várat magára, mert a fertőzés makacsul vissza-visszatér. Aki szeretné megelőzni a bajt, annak érdemes megfogadnia pár tanácsot!

1. TIPP: Furcsán hangzik, de nem kell túlzásba vinni a mosakodást!


Tisztálkodni persze fontos, de a túlzott szappanhasználat az intim területeken már veszélyes lehet. Ha ugyanis felborul a hüvely egészséges, savas pH-ja, olyankor válhat védtelenné a nő a fertőzésekkel szemben, és alakulhat ki példádul a bakteriális hüvelyfertőzés. Legjobb a mosdáshoz csak tiszta vizet, esetleg speciális, pH-barát intim mosdószereket használni, és azt is csak kívül! Az irrigálás (hüvelyöblítés) legfeljebb orvosi tanácsra történjék, egyéb esetben nem hogy fölösleges, hanem még ártalmas is lehet. Az egészséges hüvely ugyanis „gondoskodik” saját tisztaságáról, ebbe nem kell kívülről beavatkoznunk!

2. TIPP: Ügyelni rá, hogy a nő hüvelye „savanyú” maradjon!

A hüvelyi savas kémhatás megőrzése fontos a női bajok kivédéséhez, illetve hogy megelőzzük a különböző fertőzések visszatértét. A hüvelyben élő Lactobacillusok biztosítják a savas kémhatást, ám ha ezeknek a száma valamiért megcsappan, mielőbb gondoskodni kell a megfelelő pH visszaállításáról. Hüvelyfertőzést követően erre különösen ügyelni kell, a megfelelő védelem híján ugyanis visszatérhet a probléma. Hüvelygomba estén például a kiegészítő kezelésre érdemes olyan készítményt választani, ami nemcsak a gombák szaporodását fékezi meg, hanem a savas pH-t is támogatja.

3. TIPP: Le a csipkebugyival! És a tangával is!


A szexi fehérneműk felkorbácsolják ugyan a vágyat, azonban hosszú távon nem éppen szolgálják a nők egészségét. A műszálas-csipkés darabokba ugyanis könnyű beleizzadni, a nedves-nyirkos közeg pedig ideális táptalaj a kórokozók és a gombák szaporodásához. Ezért a csábos darabokat tartogassuk csupán a randik idejére, és igyekezzünk minél rövidebb ideig viselni őket…! A tangáról pedig nem árt tudni, hogy a gáttájékon csúszkálva mondhatni „szállítja” a kórokozókat a végbélnyílás környékéről a hüvely felé – ez a bugyi se legyen tehát mindennapos viselet!

4. TIPP: Le a vizes fürdőruhával!


Nem érdemes hosszasan flangálni vizes fürdőruhában a medence vagy a tó partján, mert a nedves textilben egyrészt könnyű felfázni, másrészt – mint fentebb már említettük – a nedves, nyirkos környezetben előszeretettel szaporodnak a gombák és más kórokozók. Ezek aztán a hüvelyben megtelepedve elég kellemetlen tüneteket képesek okozni: a hüvelygomba túrós-szemcsés, fehér folyással és viszketéssel jár, míg a bakteriális eredetű hüvelyfertőzést a bőséges, híg, áttetsző és felettébb kellemetlen szagú hüvelyfolyásról lehet felismerni.

5. TIPP: Tartani a helyes irányt a WC-n!


A nők már kislány korukban megtanulják a szüleiktől, hogy a mellékhelyiségben mindig elölről hátrafelé töröljék magukat. Ezt a fontos „KRESZ-szabályt” felnőtt korban is be kell tartani, hiszen így lehet elkerülni, hogy a gáttájékról esetleg a székletből származó, káros baktériumok kerüljenek a hüvelybemenet közelébe.

Source: http://www.blikk.hu

Back to Magazine index

Sign in to post comments.