WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: www.menshealth.rs/ SHUTTERSTOCK
24.12.2018. food & hedonism

Lek za mamurluk: Kako da se najlakše rešite muka

Odličan noćni provod neretko se pretvara u dan glavobolje, mučnine, umora i ostalih simptoma koji spadaju pod stanje zvano mamurluk.

Iako je preporučljivo da se ne prelazi količina koja neće izazvati posledice, retko ko se zaista zaustavlja na dve čaše piva, bar kada je dobar provod u pitanju.

Ako spadate u ovu grupu, za vas smo izdvojili deset namirnica koje će vam sasvim sigurno pomoći da se izborite sa mamurlukom koji vas je snašao.

ĐUS
Studija urađena u Britaniji pokazala je da sokovi i voće ublažavaju bol nastao kao posledica mamurluka. Vitamin C i fruktoza pomažu jetri da razgradi alkohol i izbaci toksine iz organizma. Najbolje je da se odlučite za onaj koji ima 100% voća u sebi, bez šećera.

IZOTONIČNA PIĆA

Alkohol dovodi do dehidratacije, što izaziva ozbiljne glavobolje i loš zadah. Izotonična pića sadrže elektrolite koji su potrebni za poptunu hidrataciju organizma. Bolja su i od kafe i čaja, s obzirom da i ova dva napitka iako daju energiju, deluju kao diuretici.

MLEKO
Mleko nije samo način da poboljšate absorpciju tečnosti, već i uz pomoć kalcijuma umiruje razdražljivost nastalu mamurlukom. Takođe predstavlja bogat izvor aminokiseline koju proizvodi vaš organizam kada pokušava da razloži alkohol.

JAJA
Ako vam je mamurluk toliko jak da niste u stanju ni pet minuta na nogama da stojite, ono što vam je neophodno jeste doručak koji sadrži jaja. Jaja su kao i mleko bogat izvor cisteina, aminokiseline koja razgrađuje alkohol i koja deluje kao antioksidant.

SOK OD PARADAJZA

Kada pijete alkohol, umanjujete količinu minerala u organizmu koji su zaduženi za balans tečnosti. U slučaju da se nivo ozbiljno spusti dolazi do bola u glavi i mučnine. Sok od paradajza sadrži ogromnu količinu ovih minerala, tako da ćete uz pomoć njega brzo uspeti da se vratite u normalno stanje.

Source: www.menshealth.rs

Back to Magazine index

Sign in to post comments.