WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: http://www.blikk.hu

Miért ne szexeljünk a Balatonban? 5 dolog, amit tudnia kell a szexről és a nyári hüvelyfertőzésekről

Itt a nyár, a szerelem és a szabadság ideje! Pihenjen, lazítson és: szexeljen sokat Ön is! És persze legyen óvatos!

1. Na ezért ne szexeljen a Balatonban!

Ó, mily romantikus is volt a naplementében beúszni a Balatonba kedvesünkkel és ott, a víz alatt egymáséi lenni…! Kár, hogy az efféle sztorik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal! A beúszás és a naplementés romantika még hagyján, de hogy örömöt nem igazán okoz senkinek egy ilyen víz alatti légyott, az is biztos. A jó szexhez ugyanis olajozottan kell(ene) menni a dolgoknak, a víz viszont nem éppen ideális kenőanyag az egyesüléshez. Rápróbálkozni sem igazán érdemes, mert azon túl, hogy az „illesztési kísérlet” mindkét félnek csak csalódást okoz, a női partner még egy kellemetlen hüvelyfertőzést is összeszedhet. A bakteriális hüvelyfertőzés nem tréfadolog: bőséges, híg, áttetsző és felettébb kellemetlen szagú hüvelyfolyással jár. Ilyenkor fontos, hogy minél előbb helyreállítsuk a hüvelyi savas pH-t: ehhez gyógyszertárban kaphatunk megfelelő tejsavas készítményt.

2. A hüvelygombát nem csak „elkapni” lehet!


A nők gyakran okolják partnerüket minden hüvelyi nyavalyájukért, holott a kialakuló fertőzéseket nem feltétlenül a férfi hurcolja be a kapcsolatba. A hüvelygombát okozó Candida gomba például mindig jelen van a hüvelyflórában, legfeljebb nem okoz panaszt. Gond általában abból lesz, ha ez a gombafaj valamiért túlszaporodik. Jellemzően túrós-szemcsés, sárgás színű hüvelyfolyás alakul ki, amit égő érzés és viszketés kísér. Ilyenkor persze lőttek a szexnek, már csak a visszafertőződés veszélye miatt is. Segíthetnek viszont a hüvelygomba elleni kúpok, melyeket gyógyszertárban lehet beszerezni. Érdemes rögtön olyat választani, amely a hüvely savas pH-ját is óvja, hogy utólag azt már ne kelljen külön helyreállítani.

3. Szex után hólyaghurut – de miért?


A régiek „nászutas betegségnek” nevezték a jellemzően szex után jelentkező hólyaghurutot, ami napjainkban is sok nőnek keseríti meg az életét. A probléma bizonyos nemkívánatos baktériumok miatt alakul ki, amelyek szex közben a húgycsőnyílás közelébe sodródnak, majd a húgycsőbe bekerülve feljutnak a hólyagba, és ott fertőzést, hólyaghurutot okoznak. A hólyaghurut jellemző tünete a gyakori vizelési inger, az égő érzés pisiléskor, amit alhasi görcsök is kísérhetnek. Segíthet viszont a medveszőlőlevél, ami a népi gyógyászatban régóta bevált gyógynövény a hirtelen kialakuló hólyaghurut kezdeti tüneteire. Hasznos lehet még az is, ha a nő szex után azonnal kimegy pisilni, hogy megszabaduljon a hívatlan baciktól, még mielőtt azok megtelepedhetnének a hólyag falán.

4. Tisztálkodás, de túlzások nélkül!


A nők néha hajlamosak túlzásba vinni a tisztálkodást, például nekiállnak kiöblögetni a hüvelyüket belülről. Ez jó nagy butaság, mivel a hüvely alapvetően öntisztuló szerv, az öblögetésére (irrigálásra) nincs szükség, legfeljebb ha azt orvos írta elő. A fölösleges kiöblítéssel csak kimosódik odabentről a természetes hüvelyflóra, benne az egészséges egyensúly fenntartását biztosító, védő funkciójú tejsavbaktériumokkal. Ezen hasznos bacik híján megváltozik a hüvely természetes, savas pH-ja, ami utat nyit a fertőzések előtt. Nem kell öblögetni!

5. A száraz hüvely sem lehet akadály


A hüvelyszárazság miatt a szex fájdalmassá válhat, méghozzá akár mindkét fél számára! A közhiedelemmel ellentétben a probléma nemcsak a klimaxos vagy az annál idősebb nők „privilégiuma”: a nedvesedés hiányát minden esetben érzékelhetjük, amikor a női szervezetben csökken az ösztrogén hormon szintje. Például szülés után, szoptatás idején vagy fogamzásgátló szedésekor ugyanúgy gondot okozhat, de a hormonhiány mellett kiválhatja a túl sok stressz is. A nehézségek nem csupán szex közben jelentkezhetnek, az állandó szárazságérzet akár a mindennapokban kényelmetlenséget okozhat. Az aktus előtti síkosítás nem igazán jelent tartós segítséget. A patikában viszont lehet kapni olyan hüvelyszárazság elleni kúpot, amely képes feltölteni a kiszáradt hüvelyhám szöveteit nedvességgel, ezáltal enyhíti a hüvelyszárazság tüneteit.

Source: http://www.blikk.hu

Back to Magazine index

Sign in to post comments.