WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: www.menshealth.rs

Otopite kalorije uz jedan efikasan trik

U okviru nedavno sprovedenog istraživanja koje je izvedeno na Državnom univerzitetu Kalifornije, u San Markosu, ljudi koji su odmarali upola kraće između vežbi brže su sagorevali kalorije.

“Ali ne trebate izbaciti odmor u potpunosti da biste videli rezultate”, kaže Brus Mek, jedan od osnivača poznatog sportskog centra Men’s Health Thrive. “Sve u svemu, odmor je važan, jer, ako pokušavate da trenirate snažno bez pauza, može doći do povreda, a i vi nećete trenirati dajući maksimumom svojih mogućnosti”, dodaje on.

KAKO TO IZGLEDA U PRAKSI?


Ključ je u tome da pravilno upravljate pauzama, tako da budete u stanju da odradite više treninga za manje vremena. U kolikoj meri smanjite procente odmora između vežbi, u toj meri će zavisiti i nivo kondicije i snage sa kojom radite. Za početak, smanjite pauze za polovinu, recimo, s 30 sekundi pređite na 15 sekundi.

Ako želite još veći izazov, neke vežbe radite bez pauze. Kada idete sa vežbe na vežbu bez odmora, osetićete izazov i u drugim delovima tela. Na primer, radeći sa tegovima određene grupe mišića, poslaćete putem uslovnog refleksa signal ostalim mišićima da treniraju.

Međutim, postoje dva puta kada trebate preispitati smanjenje odmora:

1. KADA NISTE U FORMI


I pored činjenice da niste u top formi, morate raditi serije punom snagom. Ukoliko osećate zamor, toliko da ne možete trenirati adekvatno, izložićete se riziku od povreda i nećete maksimalno napredovati. Zato su pauze u ovom slučaju veoma korisne.

2. KADA DIŽETE VELIKE TEŽINE


Morate praviti pauze između ponavljanja ako radite vežbe poput mrtvog dizanja i dizanje tega izbačajem. To će osigurati da svaku vežbu radite pravilno i bez posledica od povrede. Uz to, imaćete više koristi jer ćete odmorniji napasti određene mišićne grupe.

Source: www.menshealth.rs

Back to Magazine index

Sign in to post comments.