WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: FOTO Profimedia

Plivanje: 7 benefita ovog bazičnog sporta

Otkrijte kako nam plivanje pomaže da izgubimo višak kilograma, da steknemo veću kondiciju i da se odlično opustimo.

Ukoliko imate nameru da ispunite sve fitnes ciljeve; da izgubite višak kilograma, unapredite kondiciju i izgradite snažne mišiće, onda je plivanje pravi izbor za vas jer vam pruža te mogućnosti kao retko koji drugi sport. Povrh svega, plivanje obezbeđuje aktivaciju mišića celog tela uz minimalan rizik od povreda. Bivša triatlonka i trener plivanja Eni Emerson za magazin Coach otkrila je najvažnije benefita ovog bazičnog sporta.


UNAPREĐUJE KARDIO PERFORMANSE

Uz plivanje ćete postati vitkiji, posebno ukoliko ga često praktikujete i imate dobru tehniku. "Istina je kada kažu da što bolju tehniku imate, to ćete više dobiti od plivanja, posebno u pogledu sticanja bazične kondicije i podizanju kardio kapaciteta".


AKTIVIRA MIŠIĆE CELOG TELA

Svi smo bar jednom bili zadivljeni gledajući tela vrhunskih plivača na velikim takmičenjima. Sasvim je jasno da vam nekoliko krugova na lokalnom bazenu neće transformisati telo onako kako vi želite, ali će plivanje definitivno vrlo brzo uticati da svi mišići na vašem telu budu veći i snažniji. "Neki ljudi imaju genetsku strukturu koja im dozvoljava da mnogo brže oblikuju trbušnjake u odnosu na druge. Međutim plivanje ima tu prednost da u isto vreme radi na vašim slabostima ali i da dodatno pogađa vaše jače strane. Tako ćete u isto vreme raditi na snazi jezgra, mišićima nogu i gornjeg dela tela", dodaje Emerson.


NEMA STRAHA OD POVREDA

Zbog otpora vode i podrške telu, plivanje pruža mogućnost kvalitetnog vežbanja bez preteranog izlaganja stesa gornjih i donjih ekstremiteta. "Plivanje je jedan od retkih sportova u kome je mogućnost povrede minimalan. Jedini mogući problem su manje upale mišića i tetiva, to je sve", kaže bivša triatlonka.


MANJAK KILOGRAMA

Fizička aktivnost u vodi predstavlja odličan način ljudima sa viškom kilograma da promene izgled svog tela. Iako plivanje ne troši kalorije kao neki intenzivniji treninzi, na duže staze obezbeđuje temeljniju telesnu promenu. Savladavanjem tehnike plivanja još ćete dodatno pripremiti telo i tako se podići na fitnes lestvici.


MENTALNA KOMPONENTA

Bazen ili more su savršeno mesto da se psihički odmorite i izolujete od ostatka sveta. Bazen je sigurno mesto, posebno kada nema puno kupača, za razliku od recimo trčanja tokom koga morate biti vrlo obazrivi zbog saobraćaja i podloge po kojoj trčite. Takođe se smatra jednom od najboljih anti stres terapija.


FLEKSIBILNOST TELA

Plivanje ne isteže telo poput joge ili pilatesa, ali zahvaljujući velikom opsegu pokreta koje obezbeđuje, idealna je aktivnost za poboljšavanje fleksibilnosti mišića. "Tokom plivanja naše kompletno telo se pomera i izvija, i definitivno mislim da ima terapeutske efekte na naše telo", tvrdi Emi Emerson.


UČINIĆE VAS BOLJIM U DRUGIM SPORTOVIMA

Bez obzira da li ste atletičar, biciklista, košarkaš ili ste obični rekreativac, svoje sportske performanse podićićete na viši nivo zahvaljujući plivanju. Plivanje spada u kategoriju vežbi niskog intenziteta, ali jednako kao i treninzi visokog intenziteta grade kondiciju jačaju naše telo, uz dodatak oporavka. Ova fizička aktivnost ima ogroman efekat na sve sportske rezultate, od elitnog do amaterskog nivoa.

Source: http://www.menshealth.rs

Back to Magazine index

Sign in to post comments.