WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: Shutterstock

Poboljšajte tehniku trčanja

Koji je najbolji način izvođenja ovog jednostavnog sporta? Nova naučna otkrića nude iznenađujuće strategije za brži sprint, manje povreda, brže sagorevanje sala, kao i jačanje mozga i srca.

NAGNITE SE NAPRED

Probajte da se nagnete napred za 2 do 3 stepena. Nemojte se naginjati previše napred niti da ostanete uspravni. Ako se nagnete previše napred, sa svakim korakom udarate punom težinom tela o tlo. Aako se ne nagnete, udarate petama.

Probajte ovo
: Kako bi pravilno iskosili vrat i trup, dopustite očima da vas vode. Umesto da gledate dole u tlo, neka vam pogled ostane na horizontu. Nemojte izbaciti bradu.

CENTRIRAJTE RUKE


“Prosečan trkač nikad ne razmišlja o rukama, ali one su zapravo ključne. Vaše ruke treba da se kreću napred-nazad, a ne ukoso i ispred tela. Sa svakim korakom ruke treba da dođu do uspravne srednje tačke vašeg trupa, ali nikako preko te linije. Ako pređe tu liniju telo će vam se ljuljati s jedne na drugu stranu”, kaže Alberto Salazar, čuveni atletski trener i bivši šampion na dugim prugama.

Probajte ovo
: Kako biste smanjili pritisak u dlanovima i rukama, trčite sa blago stisnutim šakama- zamislite nda u svakoj ruci držite perecu koju ne smete da zgnječite.

STANITE NA SVOD


“Dočekate li se na petu, najverovatnije ste predaleko zgazili”, dodaje Salazar. Udarate nogama o tlo sa svakim korakom i povećavate rizik od povrede. Kada se dočekate na jastučiće stopala energija vas tera napred. Nedavno istraživanje je potvrdilo Salazarovu teoriju: pokazalo se da trkači koji o podlogu udaraju petama imaju više povreda od onih koji trče na prednjem delu stopala.

Probajte ovo: Brzo nakon doskoka podignite petu i vizualizujte povlačenje jastučića stopala po tlu.

ISKORISTITE RUKE


Četvrta komponenta uspešnog trčanja je držanje ruku. Ramena treba da budu opuštena i nagnuta napred, a laktovi blago savijeni. Ako stegnete ramena i pustite ih da idu na gore, ruke će vam mlatarati i izgubićete kružno kretanje koje vas tera napred.

Probajte ovo
: Kada se zamarate, vaša ramena se podižu i zatežu. Kad se to dogodi, nakratko spustite ruke i rastresiter ih kako bi vam se opustili mišići.

Source: http://www.menshealth.rs

Back to Magazine index

Sign in to post comments.