WhishMatch watermark

This site is made for free-spirited people and serves as a dating site for people of legal age, according to the laws of their country of residence.

Here you will find erotic amateur photos, videos, stories, ads, chats, etc. Here you might find your neighbour, colleague or friend.

We condemn any form of insult, violence or racism.

We support people of all kinds of sexual orientations.

Our members are at our discretion.

We will fight against any form of child abuse.

If you are here voluntarily and you agree with us, press ENTER to enter the site. If you do not agree with the abovementioned, please leave the site.

 post image
Photo: Foto: Instagram

Toliko je prednosti: Kako da se natjerate na jutarnji trening?

Ujutro vaše tijelo puno brže sagorijeva masti i troši kalorije, tako da se i brže gube neželjeni kilogrami

NEKIMA je muka od same pomisli da moraju vježbati.


No, postoje i oni kojima je samo muka da trening moraju odraditi rano ujutro, dok svi još spavaju. No, jutarnji treninzi imaju i velikih prednosti. Kao prvo, ako krenete na počinak na vrijeme, ujutro ste puni energije i kvalitetno razbuđeni, a ako vježbate u teretani, manje su gužve i jeftinije su članske iskaznice. Drugo, prije službenog početka radnog vremena, nema telefona, poruka, mailova pa je lakše u miru odraditi trening, bez stresa i nervoze.


Nadalje, jutarnje vježbanje dokazano podiže razinu hormona poput adrenalina, koje ima veliki učinak na poboljšani razvoj kardio-vaskularnih sposobnosti, tzv. kondiciju ili izdržljivost. Uz poboljšani razvoj kondicije ujedno utječete i na mozak, u smislu koncentracije i fokusiranosti, stoga možete biti i do 10 sati koncentriraniji na posao ili obaveze nakon jutarnjeg treninga.


Još jedna od prednosti ranojutarnje tjelovježbe je naravno i gubitak potkožnog masnog tkiva. Ujutro vaše tijelo puno brže sagorijeva masti i troši kalorije, tako da se i brže gube neželjeni kilogrami. Vježbanje izlučuje hormone poput serotonina i endorfina koji su zaduženi za sreću i euforiju pa će vas jutarnji trening napuniti tim hormonima za ostatak dana.
No, kako se natjerati na jutarnji trening? Donosimo nekoliko malih koraka, koji će vam pomoći u tome.


1. Spremite opremu večer prije
I ne samo opremu, već i gelove za tuširanje, odjeću za posao, obroke, i sve što vam je potrebno, kako biste ujutro imali koju minutu više za spavanje te kako ne biste nešto zaboravili. Tako nećete imati izgovora da se niste stigli spremiti.


2. Nagradite se

Za svaki određeni jutarnji trening, nagradite se nekom sitnicom. Stari trik, koji uvijek pali, jer znate koliko je dobar osjećaj uživati u stvarima, koje vas čine sretnima. S vremenom, vaše će se tijelo naviknuti na jutarnji trening pa vam ovakva motivacija neće biti potrebna.


3. Postavite si realne ciljeve
Ponekad se nećete dignuti na vrijeme pa će trening izostati, i to je sasvim normalno. Postavite si realne ciljeve, koje ćete moći realizirati, a ne koji će vam s vremenom postati preteški i izvor frustracija. Također, preferirajte ujutro raditi onu vrstu treninga koja vas čini sretnima. I nemojte si u početku nabijati pretežak i intenzivan tempo.


4. Vježbajte s nekim ili u grupi
Malo psihologije: ako krenete na grupni trening ujutro ili imate prijatelja, s kojim vježbate, manje su šanse da ćete zeznuti dogovor pa ne bi bilo loše razmisliti i o ovoj opciji.

Source: http://www.index.hr

Back to Magazine index

Sign in to post comments.